Het is half acht in de ochtend, zachtjes neem je plaats op je matje. De rustige stem van yogadocent Paul zorgt voor een ontspannen sfeer. Een klankschaal klinkt, een ohm-klank wordt ingezet. De aandacht gaat naar je ademhaling. Je voelt je lichaam en geest één worden met de omgeving. Een fantastisch yoga retreat van vijf dagen is begonnen. Totale ontspanning, even echt tijd voor jezelf.

Paul Penners YogaSantosha
Voordat wijzelf naar Frankrijk vertrokken hebben we jarenlang yoga-, kirtan- en meditatielessen gevolgd bij de Nederlandse yogadocent Paul Penners van YogaSantosha. Rond dezelfde tijd dat wij ons gevestigd hebben in Treignat heeft Paul zich met zijn gezin definitief gevestigd in California USA. Nog dichter bij zijn yogaroots van de Self-Realization Fellowship van Paramahansa Yogananda. Sinds 1993 geeft Paul yogalessen. Hij heeft de vier jarige yogadocenten opleiding gevolgd in Tilburg bij ‘de Blikopener’ van Hans ’t Hart. Ook heeft hij de ’Sivananda Yoga Teacher Training’ met goed vervolg doorlopen aan de Sivananda Yoga Ashram in Frankrijk. Tijdens een reis door India heeft hij een twee weekse training gevolgd bij Yogrishi Vishveketu. En uiteindelijk heeft hij zich nog extra bij laten scholen in Encinitas California tijdens een tien-daagse seminar met Tom en Trisha Kelly.

Het contact met Paul is altijd gebleven en daarom zijn wij dan ook uitermate trots dat Paul ons plekje verkozen heeft om een exclusieve yoga retreat te organiseren. Speciaal daarvoor komt hij over uit California om deze vijfdaagse retreat te verzorgen. Le Petit Pauliat zal tijdens deze retreat omgetoverd worden tot een kindvrij, exclusief sfeervol yogadomein volledig toegespitst op een ontspannen en relaxte yogavakantie.

Programma
Zaterdagmiddag 2 september aankomst tussen 15 en 16 uur. Vanaf 17 uur serveren we een vegetarisch diner gevolgd door een korte les/meditatie/kirtan om 19 uur.

Zondag 3 september, maandag 4 en dinsdag 5 september ziet het programma er als volgt uit.
7.30-8.30 uur Meditatie
8.45-10.30 uur Yoga
11.00 uur Brunch & Relax
13.00-17.00 uur Freetime, lekker genieten op ons vakantiedomein, wandelen, een bezoekje brengen aan een stadje, terrasje pikken, museum bezoeken.
17.00 uur Vegetarisch diner
19.00 uur Yoga en/of Meditatie en/of Kirtan (samenzang/muziek)

Woensdag 6 september
7.30-8.30 uur Meditatie
8.45-10.30 uur Yoga
11.00 uur Brunch daarna vertrek of extra verblijfsverlening tot zaterdagochtend (geen retreat meer deze dagen, kosten verblijfsverlenging kunnen ter plaatse betaald worden)

Accommodatie
Je verblijft bij ons op vakantiedomein Le Petit Pauliat in gîte La Janotte, gîte Le Péron en de twee safarilodgetenten op basis van kamerindeling in één- en tweepersoons bedden. De bedden zijn opgemaakt, badlinnen is inbegrepen. Het hele domein is exclusief voor de yoga retreat gereserveerd. De maaltijden worden geserveerd aan de Lange Tafel in onze, eigenhandig tot sfeervol woonhuis verbouwde, riante boerenschuur. Op ons domein vind je diverse zitjes en een loungeplek om na de yoga heerlijk ontspannen na te genieten. Het prachtige verwarmde zwembad staat tot je beschikking. Loungestoelen staan klaar, leesboekje erbij en relaxen maar.

Maaltijden
Wij verzorgen al jaren table d’hôtes. Eten bij de gastvrouw en -heer aan tafel heet dat in Frankrijk. Felicia bereidt met volle liefde en aandacht iedere dag een heerlijk vegetarisch diner voor jullie. Om 17 uur kunnen jullie aanschuiven aan de mooi gedekte Lange Tafel in ons, sfeervol tot woonhuis verbouwde, oude boerenschuur. We nemen hier heerlijk de tijd voor, genieten van elkaar en het moment. 's Ochtends serveren we om 11 uur de brunch.

Let op, het is een exclusief éénmalig yoga retreat! Succes verzekerd door topdocent, levensgenieter en inspirator Paul Penners. Wees er op tijd bij om deze unieke retreat te ervaren.
Kijk ook eens op de website van YogaSantosha.com

Reserveren
Neem contact met ons op via het contactformulier voor meer informatie en om te reserveren.